Wednesday, March 23, 2011

Postimees: Erakondade esindajad pooldavad alkoholi ostmise vanusepiirangu tõstmist

Eesti tubaka- ja alkoholikahjude vähendamise koja korraldatud alkoholi- ja tubakapoliitika teemalisel foorumil leidsid Eesti erakondade esindajad, et alkoholi ostmise vanusepiiri võiks selle tarbimise vähendamise eesmärgil tõsta.
Andrus Lipand tervisedenduskeskusest MTÜ Salutáre tõstatas foorumil küsimuse, et kui paljudes riikides on lubatud alkoholi osta näiteks 20- või 21-aasta vanuselt, siis miks ei oleks sama võimalik ka Eestis. «Kuidas me oleme suutnud sättida, et kasiino sissepääs on lubatud alles alates 21. eluaastast, see on samuti sõltuvusttekitava toimega, aga alkoholipudeli anname kätte 18-aastaselt? Kas te näete, et teie erakonnad võiks mõelda vanusepiiri tõstmise peale?,» esitas Lipand küsimuse erakondade esindajaile.
«Lühike vastus – jah,» oli erakonna Eestimaa Rohelised esindaja Aleksander Laane vastus napp.
SDE esindaja Ene Tomberg nägi vanusepiiri tõstmises samuti ühe võimalikku variandina: «Aga kindlasti ei ole see päris nii, et me kohe ütleme, et tänasest päevast enam ei müü. Me peame natuke tegema selgitustööd. Seda peab tegema ka lastevanemate hulgas, sest tänane 18-aastane elab oma boyfriendi või girlfriendiga, tal võib olla laps ja selle tõttu me peame minema järk-järgult, et ei tekiks kohe vastureaktsioon, mida me oleme näinud. See tähendab pikaajalist ettevalmistustööd.»
Loe pikemalt Postimehest

No comments:

Post a Comment